Programma Koningsdag 2018

 
Donderdag 26 april:
21.00 - 01.00 uur     Koningsnacht bij De Korenmolen  
  met DJ Charly Canela
 
Vrijdag 27 april:
11.30 - 12.00 uur Kindervoorstelling Gravin Reutelteut
12.00 - 16.00 uur Gratis attracties voor kinderen
12.00 - 15.00 uur Kinderkleedjesmarkt
13.00 - 14.00 uur Inschrijven en start fietstocht
13.00 - 15.00 uur Laat je schminken!
13.00 - 15.00 uur Brandje blussen
14.00 - 15.00 uur Inschrijven en aanvang 
  Jeugdvogelschieten
16.00 - 18.30 uur Muziekspektakel met
    De mannen van Lisanne
16:45 uur Verloting goede doel 

 

 
Donderdag 26 april:
21.00 - 01.00 uur     Koningsnacht bij De Korenmolen  
  met DJ Charly Canela
 
Vrijdag 27 april:
11.30 - 12.00 uur Kindervoorstelling Gravin Reutelteut
12.00 - 16.00 uur Gratis attracties voor kinderen
12.00 - 15.00 uur Kinderkleedjesmarkt
13.00 - 14.00 uur Inschrijven en start fietstocht
13.00 - 15.00 uur Laat je schminken!
13.00 - 15.00 uur Brandje blussen
14.00 - 15.00 uur Inschrijven en aanvang 
  Jeugdvogelschieten
16.00 - 18.30 uur Muziekspektakel met
    De mannen van Lisanne
16:45 uur Verloting goede doel 

Donderdag 26 april:

21.00 - 01.00 uur     Koningsnacht bij De Korenmolen met DJ Charly Canela


Koningsnacht komt er ook weer aan! Donderdagavond 26 april is het zover. Kom je ook weer mee feesten bij De Korenmolen met DJ Charly Canela? De entree is gratis.
 


Vrijdag 27 april:

11.30 - 12.00 uur       Kindervoorstelling Gravin Reutelteut

12.00 - 16.00 uur       Gratis attracties voor kinderen

12.00 - 15.00 uur       Kinderkleedjesmarkt

13.00 - 14.00 uur       Inschrijven en start fietstocht

13.00 - 15.00 uur       Laat je schminken!

14.00 - 15.00 uur       Inschrijven en aanvang Jeugdvogelschieten

16.00 - 18.30 uur       Muziekspektakel met De mannen van Lisanne

17:30 uur                  Verloting goede doel 


Win een Helikoptervlucht!!

Altijd al een rondvlucht met een helikopter boven Eerbeek willen maken? Dit is uw kans! Tijdens Koningsdag is er een verloting.


De loten kosten € 2,= per stuk en drie loten voor € 5,=. Wordt uw nummer getrokken dan bent u de winnaar van één van de vier geweldige hoofdprijzen. Er zijn 4 geweldige hoofdprijzen, te weten: 3 keer een rondvlucht met een helikopter boven Eerbeek en omgeving op Koningsdag, vertrek rond 18:15 uur. 1 keer een minuut gratis winkelen bij Heine Jumbo Eerbeek.


De opbrengst van de verloting gaat geheel naar het goede doel van Koningsdag 2018: een virtuele fiets voor De Beekwal. Meer informatie over het goede doel vindt u verder op deze pagina. Tussen 14:00 - 16:30 uur worden de loten verkocht. Om 17:30 uur vindt de trekking plaats.
 

 

 

Goede doel: Virtuele fiets voor De Beekwal

Een ontspannen fietstocht door ons mooie dorp is voor velen gewoon. Voor de bewoners van Woonzorgcentrum De Beekwal aan de Derickxkamp 27 in Eerbeek is dit vaak fysiek niet meer mogelijk. Zou het niet fantastisch zijn als ook zij de mooiste plekken van Eerbeek zouden kunnen zien?  Met de interactieve fietsroutes van Fietslabyrint ligt de wereld aan de voeten! Maar dit systeem vergt een hele grote investering. Daarom heeft de Oranjevereniging Eerbeek Fietslabyrint voor De Beekwal als goede doel voor 2018 gekozen.

 

 

Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil. Meer informatie: fietslabyrint.nl


Kindervoorstelling

In het land van hoge bergen en diepe dalen woont Gravin Reutelteut. De Gravin is eenzaam in haar grote kasteel en de laatste tijd een beetje bang.. Dus zoekt zij een ridder die haar beschermen kan.


Op haar pad komt Ridder Raak, een hele stoere dame. Wat? Ridder Raak? Is dat een meisje? Bestaan er dan ook meisjes die ridder kunnen zijn? Jazeker! Vroeger waren alle ridders aan de ronde tafel mannen. Maar Ridder Raak gaat daar verandering in brengen! Helaas gelooft Gravin Reutelteut niet in meisjes ridders..


Dus Ridder Raak gaat bewijzen hoe dapper zij is. Ze zou bijvoorbeeld een draak kunnen verslaan! Maar draken bestaan alleen maar in sprookjes en mythes.. Toch? Ben je benieuwd hoe dit verhaal afloopt? Kom dan kijken naar: Ridder Raak en de mythe van de draak. Deze interactieve en muzikale voorstelling vantheatergroep Ranja is gemaakt voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De gratis kaarten zijn vanaf vrijdag 13 april af te halen bij Heine Jumbo Eerbeek. 
 

 


Gratis attracties

Dankzij de Eerbeekse ondernemers ook dit jaar weer heel veel leuke gratis attracties voor kinderen. Nieuw tijdens Koningsdag is de Klim Kantel twister! Wie van de 2 deelnemers klimt het snelst met behulp van de touwladder naar boven? Degene die het eerst boven is en de bel doet luiden heeft dit ladderspel gewonnen. Het lijkt eenvoudig om naar boven te klimmen maar doordat de touwladder steeds draait is het toch nog een hele klus om bij de bel te komen. Ga je voor snelheid of probeer je juist je balans te bewaren?


Net als vorig jaar is er weer een Multi Trampoline. De trampoline is voorzien van 6 springvelden. Dus springen maar! Daarnaast zijn de mini zweefmolen en de Rodeostier er ook weer. Blijf jij zo lang mogelijk boven op de stier zitten? Door de vele bewegingen valt dit niet altijd mee.

 

 

Kinderkleedjesmarkt

Een leuk zakcentje verdienen?? Dat kan weer tijdens de traditionele kinderkleedjesmarkt. De bedoeling is dat de kinderen (zoveel mogelijk) zelf handeldrijven, eventueel onder een toeziend oog van de ouders. Verkoop van etenswaren is niet toegestaan en voor handelaren is geen plaats op deze markt.


Net als voorgaande jaren is de verwachting dat er ook dit jaar weer veel belangstelling van kinderen zal zijn om een plaatsje te bemachtigen op deze markt. Dus wees er snel bij.  Een plaatsbewijs kost € 2,= en is vanaf vrijdag 13 april af te halen bij Heine Jumbo Eerbeek. De opbrengst gaat naar het goede doel: Een Fietslabyrint voor Woonzorgcentrum De Beekwal! Er geldt een maximum van 150 plaatsen. Het is mogelijk meerdere plaatsen naast elkaar te krijgen. Alle huisregels staan op het plaatsbewijs. De Oranjevereniging wenst alle jonge deelnemers een mooie zonnige dag met goede handel!
 

 

Muziekband: De mannen van Lisanne!

Koningsdag 2018 wordt muzikaal afgesloten door een optreden van De mannen van Lisanne! Deze jonge Eerbeekse coverband vermaakt het publiek met heerlijke muziek!
 


Fietstocht
 

Al jaren een vast onderdeel in het programma is de fietstocht waar ieder jaar veel fietsers aan deelnemen. De fietstocht is circa 25 kilometer, waarbij er onderweg enkele stops zijn, waar u een kleine, gratis versnapering wordt aangeboden. Maak er ook dit jaar een uitje van en blijf op elk rustpunt even ‘hangen’ en maak gebruik van de aanbieding bij de stops! De deelname is
€ 2, = en de opbrengst gaat naar het goede doel. 
 

 

Laat je schminken!

Wordt het weer een beestenboel tijdens Koningsdag in Eerbeek? Laat je schminken! Van leeuw tot aap. Iets griezeligs, stoers of liefelijks jij mag het zeggen.
 


Jeugdvogelschieten

Alweer drie jaar geleden hadden we de primeur van het Jeugdvogelschieten in Eerbeek. De eerste twee keer won Jarno Bello, vorig jaar ging Esmée Strijker er met de eer vandoor. Word jij dit jaar Jeugdschutterskoning of -koningin? Ben je 10 jaar en niet ouder dan 15 jaar dan mag je meedoen aan het Jeugdvogelschieten.
 

Met medewerking van de Schuttersvereniging Eerbeek wordt er met een echte luchtbuks op een vogel van schuim geschoten. De Jeugdschutterskoning of -koningin wint een horloge aangeboden door Hendriks Juwelier en Optiek. Op deze manier kun je ook vast oefenen voor het ‘echte’ werk! Vanaf je 16e mag je namelijk meedoen met het traditionele vogelschieten tijdens de kermis. Opgeven kan vanaf 14:00 uur bij de locatie van het Jeugdvogelschieten. De deelname is gratis.
 

 

De meeste foto’s die geplaatst zijn op deze Koningsdagpagina zijn gemaakt door Henriette Tabor.

MUZIEKBAND: DE MANNEN VAN LISANNE
Koningsdag 2018 wordt muzikaal afgesloten door een optreden van De mannen van Lisanne! Deze jonge Eerbeekse coverband vermaakt het publiek met heerlijke muziek!
 
Altijd al een rondvlucht met een helikopter boven Eerbeek willen maken? Dit is uw kans! Tijdens Koningsdag is er een verloting.
 
De loten kosten € 2,= per stuk en drie loten voor € 5,=. Wordt uw lotnummer getrokken dan bent u de winnaar van één van de vier geweldige hoofdprijzen:
 
- 3x Een rondvlucht met een helikopter boven Eerbeek en omgeving op Koningsdag, vertrek rond 18:15 uur.
 
- 1x Een minuut gratis winkelen bij Jumbo Eerbeek.
 
De opbrengst van de verloting gaat geheel naar het goede doel van Koningsdag 2018: een virtuele fiets voor de Beekwal. Meer informatie over het goede doel vindt u verder in dit Koningsdag Journaal. Tussen 14:00 - 16:30 uur worden de loten verkocht. Om 16:45 uur vindt de trekking plaats.
Website laten maken door: Best4u Group B.V.